img

Blog Details

img
Design

BE merr masa, Facebook dhe Instagram jo më reklama të personalizuara!

Administration / 5 Dec, 2022

Nëse BE-ja kufizon personalizimin e Metës, kjo mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në linjën përfundimtare të kompanisë. Me më pak përdorues të gatshëm të pranojnë reklama të synuara, mund të ketë më pak njerëz që klikojnë ato reklama dhe inkurajojn
Meta ka arritur pikun vite më parë përsa i përket shënjestrimit të reklamave, por mund t'i duhet të zvogëlojë përdorimin e teknologjisë në Evropë. Burimet e Wall Street Journal pretendojnë se Bordi Evropian për Mbrojtjen e të Dhënave të BE-së (EDPB) ka vendosur që Meta nuk mund t'u kërkojë përdoruesve reklama të personalizuara. Ju mund të tërhiqeni nga reklamat e synuara në Facebook ose Instagram nëse nuk dëshironi që rrjetet sociale të monitorojnë aktivitetin tuaj. Ju tashmë mund të refuzoni reklamat e personalizuara duke përdorur të dhëna nga aplikacionet dhe sajtet e palëve të treta.

Vendimi i bordit nuk do ta detyronte drejtpërdrejt Metën të ndryshojë. Përkundrazi, do t'i kërkonte Komisionit të Mbrojtjes së të Dhënave të Irlandës të zbatonte urdhra përputhshmërie. Duke qenë se operacionet evropiane të Metës janë zyrtarisht të bazuara në Irlandë, kompania do të duhej të binte në ujdi.

Të dy bordet e të dhënave pranuan se kishte pasur vendime, por nuk komentuan se çfarë përfshinin ato. Kemi kërkuar koment nga Meta. Një zëdhënës i gjigantit të mediave sociale tha se ishte "shumë herët për të spekuluar" dhe se BE mund të ofrojë ende mbështetje ligjore për reklamat e synuara. Kompania argumentoi se ishte angazhuar "plotësisht" me hetimet e Komisionit për Mbrojtjen e të Dhënave.

Nëse BE-ja kufizon personalizimin e Metës, kjo mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në linjën përfundimtare të kompanisë. Me më pak përdorues të gatshëm të pranojnë reklama të synuara, mund të ketë më pak njerëz që klikojnë ato reklama dhe inkurajojnë reklamuesit të shpenzojnë më shumë në fushata. Meta ishte tashmë i shqetësuar për Transparencën e Ndjekjes së Aplikacioneve të Apple dhe paralajmëroi se mund të kushtonte 10 miliardë dollarë në shitje kur të lançohej në vitin 2021. Masa e raportuar evropiane mund të rezultojë gjithashtu e kushtueshme, veçanërisht pasi do të ndikonte në Android dhe ueb.

BE-ja mund të mos jetë shumë dashamirëse, ​​pasi zyrtarët e saj e kanë penalizuar Metën më shumë se një herë për shkelje të supozuara të privatësisë. Ajo u përball me një gjobë prej 402 milionë dollarësh në shtator për shkak të cilësimeve të dyshuara të paligjshme të privatësisë së fëmijëve në Instagram, dhe vetëm muajin e kaluar mori një gjobë prej 277 milionë dollarësh për masa mbrojtëse të supozuara të pamjaftueshme kundër grumbullimit të të dhënave. Kjo është në krye të një hetimi për bashkëpunim të mundshëm me Google në reklamat e shfaqura.

0 comments